Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti

KGK-TASS Rus-Türk Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti.

  • 3424
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ile Rusya’nın resmî devlet haber ajansı TASS iş birliğiyle Moskova'da düzenlenen medya forumu tamamlandı.

TASS’ın Moskova’daki merkez binasında yapılan foruma Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov video mesaj ile katılırken, Rus Dışişleri Sözcüsü Maria Zaharova bizzat katılarak bir de konuşma yaptı.

KGK adına açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin tarih boyu en üst seviyede olduğu bir sürecin yaşandığına dikkat çekerek, "Bizler iki ülkenin gazetecileri olarak bu ilişkileri daha nasıl geliştirebiliriz, iki toplumun bilinçlenmesine nasıl katkı koyabilir ve bunu iki ülke adına nasıl kazanıma dönüştürebiliriz bunun çabası içindeyiz." dedi.

Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Forumla bağlı olarak TASS binasının önündeki meydanda "TASS haber ajansının objektifinden Rusya ile Türkiye arasındaki iş birliği" konulu bir fotoğraf sergisi açıldı.

Sergide, tarih boyu Türkiye’nin siyaset ve sanat dünyasından Rusya’ya yapılan ziyaretlerden kareler yer aldı. Şair Nazım Hikmet’in de bir fotoğrafı sergideydi. Açılış kurdelesini TASS Genel Müdürü Andrey Kondraşov ve KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in yanı sıra Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ve Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Grigori Karasin birlikte kestiler. Serginin gezilmesinden sonra foruma geçildi.

ZAHAROVA: "YALAN HABERLER CAN SIKICI"

TASS ajansının ev sahipliğinde düzenlenen "Rusya-Türkiye İş birliğinin güçlendirilmesinde medyanın rolü" ana temalı medya forumunun açılışında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ülkelerin ve toplumların bilinçlenmesinde medyanın rolünün önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ne yazık ki yalan haberler hem Rusya hem de Türkiye için çok fazla can sıkıyor bazı sağlıksız kaynaklardan ve özellikle batıdan gelen yanlış bilgiler doğru habermiş gibi servis ediliyor ki, bu konuda iki ülkenin gazetecileri olarak mücadele vermek durumundayız." dedi.

Forumun açılışında Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Grigori Karasin ve TASS Ajansı Genel Müdürü Andrey Kondraşov da birer konuşma yaparak Türk ve Rus medyasının iş birliğinin önemine değindiler.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5