Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti

KGK-TASS Rus-Türk Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti.

  • 3589
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti

DONAT: "TÜRKİYE-RUSYA YAKINLAŞMASI BATIYI HEP RAHATSIZ ETMİŞTİR"

KGK kurucusu ve duayen gazete yazar Yavuz Donat da yaptığı konuşmada tarih boyu Türkiye ile Rusya ilişkilerini anlattı ve "1950’lerden bu yana Rusya ile Türkiye ne zaman yakınlaşsa, Türkiye’de ya bir darbe ya bir muhtıra oldu. Çünkü bu yakınlaşma batıyı ve özellikle ABD'yi rahatsız ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi de bu silsilenin bir devamıdır." diye konuştu.

ÖZDEMİR: "TV'LER ARASI İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Ekotürk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir de yaptığı konuşmada, TV kanalı olarak Rus TV kanallarıyla iş birliğine hazır olduklarını belirterek, "Kültürel, sanatsal ve sosyal olarak benzerlikler veya farklılıklar olabilir. Bu konuda bizler medya kuruluşları olarak ortak noktada buluşabiliriz. TV kanalımızla Rus meslektaşlarımıza kapılarımız daima açıktır." dedi.

KARAKAŞ: "İLİŞKİLERİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"

Anadolu Ajansı (AA) İcra Kurulu Üyesi Oğuz Karakaş, TASS ile AA'nın iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, haftaya İstanbul'da AA'nın ev sahipliğinde, TASS'ın da yönetiminde olduğu Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliğinin toplantısının yapılacağını hatırlattı.

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tarih boyunca çok güçlü seyrettiğini dile getiren Karakaş, "Bu aradaki ilişkiler siyaset, ekonomi ve sanat alanlarında derin izler bırakmıştır." ifadelerini kullandı.

İki ülkenin medya ilişkilerinin de dinamik olduğunu anlatan Karakaş, "Bu ilişkileri olabildiğince ileri bir safhaya taşımak istiyoruz. Bu ilişkilerin her geçen gün daha olumlu bir hale geldiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Özellikle TASS ve AA arasındaki iş birliğinin yeni projelerle uluslararası alanda daha da artmasını çok arzu ediyoruz. Avrupa Haber Ajansları Birliği ve Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği çerçevesindeki ilişkilerimizin bu hedefte bir başlangıç noktası olacağına zaten başta inanmıştık." diye konuştu.

RUS GAZETECİLERİN ÇALIKUŞU VURGUSU

Forumun Mikhail Gusman moderatörlüğünde gerçekleşen bölümünde de Rus gazeteciler söz aldılar.

Dünya Rus Basın Birliği Vakfı Müdürü Alexander Klein, Rus-Türk gazeteciler arasındaki dostluğun temellerinin Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından atıldığını belirterek, "Sayın KGK Başkanı Dim’e teşekkür ederiz. Bizi Türkiye’ye davet etti, 4 gün boyunca Ankara, Kayseri, Kapadokya ve Alanya’da hem ülkenizi gezdik hem de 21’inci kongremizi yaptık. Bu unutulmaz bir anı olarak hafızamızda yer etti." dedi.

Söz alan Rossiya 24 TV baş editörü Yevgeniy Bekasoy da Türk dizilerini çok sevdiğini ve özellikle Çalıkuşu ve Muhteşem Yüzyıl dizilerini unutmadığını ifade etti.

Söz alan diğer Türk ve Rus gazeteciler de Türk ve Rus medyasının iş birliğine ve gazetecilerin dostluğunun önemine vurgu yapan konuşmalar yaptılar.

Foruma, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı adına TC Moskova Büyükelçiliği Basın Ateşesi Hacı Murat Terzi ile TRT Moskova temsilcisi Uğur Keleş de katılım sağladılar.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5