Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti

KGK-TASS Rus-Türk Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti.

  • 3599
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Medya Forumu Moskova'da gerçekleşti

DİM: "İŞ BİRLİĞİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ"

Forumun açılışında son konuşmayı yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Rusya ile Türkiye ilişkilerinin tarihsel sürecine dair bilgiler verdi.

Daha sonra Rus medyası ile Türk medyasının iş birliği ve dayanışma temelinde gelişmesi için gayret göstereceklerini belirten Dim şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler genel olarak stratejik ortaklık, ekonomik iş birliği ve diyaloğa dayalı düzgün bir seyir izlemektedir. Hatta, son 1,5 yıldır Rusya’nın Ukrayna’da süregelen operasyonu ile ilgili Türkiye, Avrupa ve Amerika ile bir olup Rusya’yı dışlamak yerine diyalog yolunu seçmiştir. 2019 Ekim ayında Türkiye’de, TASS haber ajansının 50 kadar ülkeye yayılmış, Rus dili konuşan 150’den fazla temsilcilerinden oluşan gazetecilerin katılımıyla 21’inci Dünya Rus Medya Kongresi’ne KGK olarak ev sahipliği yaptık. İşte iki ülke medyasının ve gazetecilerinin diyaloğunu da böylece başlatmış olduk. Bu tür ilişkiler toprağa bir fidan dikmeye benzer. Eğer su vermezseniz o fidan kurur. Bu konuda Mikhail Gusman dostuma ayrı bir parantez açmam gerekiyor. 2019 Ekim’inde kurulan bu dostluk köprüsünden sürekli geçerek geçen yıl Ekim’de Alanya’daki çalıştay ve ödül törenimize katılan, en son olarak bu yıl başında İstanbul ofisimizi ziyaret ederek bugünkü buluşmamızın davetini yapan bizatihi kendisidir. Yani birlikte bir fidan diktik ve bu fidan her geçen gün büyüyor ve meyve vermeye devam ediyor. İki ülke ve iki toplumun çıkarları ile en başta bölgesel, daha sonra da küresel olarak insanlığa hizmet edebilmek adına Türk ve Rus gazeteciler olarak neler yapabilirizi konuşmak için sık sık bir araya gelmeyi umuyoruz. 2-5 Kasım’da Alanya’da Uluslararası medya çalıştayımıza Rusya’dan en az 10 meslektaşımızı davet ediyoruz. Dünya Rus medya kongresine yeniden ev sahipliği de yapabiliriz. Yalan haberler iki ülke için de can sıkıcı bir konu ama önüne geçmek zorlukları içeriyor. Bizler etik ve evrensel gazetecilik kurallarıyla mesleğimizi icra etmeye devam ederek bunlara en güzel cevabı vereceğiz. Ayrıca, bu güzel ev sahipliği için genel müdür Sayın Kondraşov ve yardımcısı Sayın Gusman’ın şahsında TASS ajansına teşekkür ediyorum."

AYDEMİR: "RUSYA VAZGEÇİLMEZ DOSTUMUZDUR"

KGK Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydemir ise, moderatörlüğünü KGK Genel Sekreter yardımcısı Benan Kepsutlu’nun yaptığı forumun ikinci kısmında yaptığı konuşmada güncel Türk-Rus ilişkileri hakkında detaylı bilgi verdi.

Rusya’nın Türkiye’nin vazgeçilmez dostu ve stratejik ortağı haline geldiğini anlatan Aydemir, "Evvela turizm ve ticaret ekseninde başlayan verimli ilişki, özellikle enerji alanında daha çok gelişiyor ve medya da bu gelişime katkı koyuyor." dedi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5