Özel bireyler, iftarda buluştu

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle özel bireyler iftar programında bir araya geldi.

  • 989
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Özel bireyler, iftarda buluştu

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında özel bireyler ve aileleri iftar programında bir araya geldi.

Kastamonu Merkez Spor Salonu'ndaki Mutlu Kafede düzenlenen iftar programına, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü destek verdi. Özel bireyler kendi mekanlarında gönüllerince eğlendi.

Özel bireyler, iftarda buluştu

Özel Bireyler ve Aileleri Derneği Başkanı Huriye Boyraz, "Özel bireylerimizle iftar programında bir araya geldik. İftar sofraları bereketin bir simgesi. Paylaşmanın ve birlikte olmanın önemini hiçbir zaman unutmayalım. İftar sofraları birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiriyor. Vakıflar Bölge Müdürümüz Erdal Pınar'a, emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar'ın ve hayırseverlerin desteği ile Mutlu Kafede her akşam iftar yemeği veriliyor.

Özel bireyler, iftarda buluştu

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü tarihçesi

Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde down sendromu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, down sendromlu bireylere karşı olumlu tutum ve davranışlara katkıda bulunulmasını sağlamak, erken eğitimin ve eğitimde sürekliliğin önemine dikkat çekmek amacıyla "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl 21 Mart'ta toplumsal farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenmektedir.