'İstiklal Yolu acilen rehabilite edilmeli'

Zafer Partili Özdağ, İstiklal Yolu'nun acilen rehabilite edilmesi gerektiğini, edilmediği taktirde doğanın kısa bir süre sonra yolu yok edeceğini söyledi.

  • 1368
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'İstiklal Yolu acilen rehabilite edilmeli'

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partililerle birlikte İstiklal Yolu'nun başlangıcı olan İnebolu'dan Ankara'ya 15 gün sürecek yürüyüşü dün başlatmıştı.

Zafer yürüyüşünün ikinci gününde açıklamada bulunan Özdağ, "Yürüyüşümüze devam ediyoruz. Yürüdüğümüz güzergah tarihi İstiklal Yolu. Ancak bakımsızlıktan ve terk edilmişlikten dolayı yol adeta orman olmuş. Bazı yerlerde heyelan yolu göçertmiş ve ancak bir kişi çok dikkatli olmak kaydıyla tutunarak geçebiliyor." dedi.

"Yolun acilen rehabilite edilmesi gerekiyor"

Özdağ, "Doğrusu Türk İstiklal Harbi açısından bu kadar önemli olan bir güzergahın böyle ormanlaşmaya terk edilmesini anlamak mümkün değil. Yolun açık olan taraflarında da çok nadir işaretler var. Fakat, gerek tarihi olaylarla ilgili fotoğraflar, resim panoları, gerek konulabilecek heykeller, kağnı heykelleri, bunların hiçbirisi yapılmamış. Bu yolun hızla tarihçiler, sanat tarihçileri tarafından Kastamonu Valiliğinin desteğiyle rehabilite edilmesi gerekiyor. Yoksa yolun kalan kısmını da doğa kısa bir süre içerisinde yok edecek." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ’ın İstiklal Yolu Yürüyüşü, 10 Eylül'de Ankara'da sona erecek.

Özdağ ve partililer, 11 Eylül'de Anıtkabir'i ziyaret edecek.